معصومه حیدری پارسا: سخنگوی وزارت بهداشت درباره اضافه شدن منابع به طرح تحول سلامت گفت: ما نیازی به تزریق منابع نداریم.

درمانگاه

نگران طرح تحول سلامت هم نيستيم. ادامه طرح تحول سلامت از ما خواسته شده و فكر مي‌كنيم مطالبه عمومي نيز همين باشد. ايرج حريرچي در حاشيه نشست خبري خود به همشهري گفت: طرح تحول سلامت طرح عظيم بهداشتي درماني است كه با وجود مشكل بيمه‌ها در پرداخت بدهي‌هاي خود به اين وزارتخانه، همچنان بدون كوچك‌ترين تعلل و خللي ارائه خدمت مي‌كند. از ابتدا هم گفتيم منابعي كه براي طرح تحول سلامت در مراجع قانوني تصويب شده است به همان ميزان به ما پرداخت شود.

  • بيش از 12هزار ميليارد تومان مطالبه داريم

وي ادامه داد: بيمارستان‌هاي دولتي، داروخانه‌هاي دولتي و خصوصي نيز تا به امروز با تعرفه‌هاي موجود و قانوني خدمت ارائه كرده‌اند. ضمن اينكه قرار هم نبود كه خدمت را ارائه دهيم اما با 12‌ماه تأخير به ما پرداخت كنند. يعني مردم بيمار بوده‌اند، با تعرفه قانوني و مصوب دولت به ما مراجعه كرده‌اند و در نتيجه ما به آنها خدمت ارائه كرده‌ايم. وي با بيان اينكه بدهي سازمان‌هاي بيمه‌گر به وزارت بهداشت حدود 12هزار ميليارد تومان است، ادامه داد: طرح تحول سلامت عاري از نقص نيست و نقايص آن اصلاح مي‌شود اما خواسته اصلي مردم اين است كه طرح تحول سلامت بايد ادامه داشته باشد؛ بنابراين تنها چيزي كه از سازمان‌هاي بيمه‌گر و ساير تأمين‌كنندگان مالي انتظار داريم اين است كه بودجه‌ها و مطالبات ما را در حدود قانوني مصوب شده پرداخت كنند.

وزارت بهداشت ريالي اضافه‌تر نمي‌خواهد، ضمن اينكه ما در طرح تحول آنچه با مردم عهد بستيم را به قيمت فشار به‌خود و كارمندانمان انجام مي‌دهيم؛ پس همچنان راه را ادامه مي‌دهيم. يادمان نرود كه در سال‌هاي ۹۱ و ۹۲ براي دستكش و آنتي‌بيوتيك و سرنگ و... مي‌گفتند كه از داروخانه كنار بيمارستان تهيه شود اما همه اين امكانات امروز در بيمارستان‌ها تأمين مي‌شود يا در برخي استان‌ها پيش از اجراي طرح تحول، ويتامين B و قطره آهن پيدا نمي‌شد اما چگونه امروزكانكس‌هاي آماده خانه‌هاي بهداشت به كرمانشاه منتقل مي‌شود. اين يعني سيستم، خود را براي اين شرايط آماده كرده است.

همچنين در دوره‌اي به‌دليل اينكه يكي از شركت‌هاي توليد‌كننده يا واردكننده آمبولانس به تعهدات خود عمل نكرد علاوه بر آن در شرايط تحريم نيز قرار داشتيم، از قطعات تعدادي از آمبولانس‌ها براي سالم ماندن ساير آمبولانس‌ها استفاده مي‌شد اما در زلزله كرمانشاه به جز آمبولانس‌هاي منطقه، 8 اتوبوس آمبولانس، ۷۰آمبولانس زميني و 3آمبولانس هوايي در منطقه حاضر شدند و اينها همه به مدد طرح بزرگ تحول سلامت است.

سخنگوي وزارت بهداشت گفت: انتظار داريم كه به همان اندازه سال 93و احتساب تورم، اعتبار به ما تخصيص دهند، زيرا اجراي برنامه‌هايي مانند بيمه‌كردن 8ميليون نفر و پوشش بهداشتي حاشيه شهرها كه مورد تأييد مجلس، دولت و سازمان بهداشت جهاني قرار گرفته، نيازمند اعتبار و منابع مالي است.

  • شايعات واقعيت ندارد

حريرچي افزود: در مناطق زلزله‌زده 2بيمارستان آسيب ديده‌اند اما هيچ كدام از كادر پزشكي و بيماران زير آوار نماندند؛ زيرا با رخداد پيش‌لرزه بيمارستان تخليه شد ضمن اينكه سقف بيمارستان‌ها فرو نريخته است؛ بنابراين شايعاتي كه درخصوص اين بيمارستان‌ها منتشر شده است، واقعيت ندارد.

سخنگوي وزارت بهداشت گفت: طبق مواد ٣٢ و ٣٣ شرايط عمومي پيمانكاري، ساخت پروژه‌ها و مسئوليت مقاومت آن برعهده پيمانكار و مهندس مشاور است؛ به همين سبب مهندس مشاور تنها مرجع فني است كه كيفيت كار ساختمان را تأييد مي‌كند و دستگاه‌هاي تخصصي مثل وزارت بهداشت، مسئوليت نظارت بر تمام مراحل ساخت يك ساختمان را ندارند. وي ادامه داد: شكايت وزارت بهداشت از پيمانكار بيمارستان اسلام‌آباد به‌منظور پيشگيري از وقوع حوادث مشابه در كشور است زيرا بيمارستان‌ها بايد امن باشند تا درصورت وقوع بلايا، ملجاء مصدومان باشند.

حريرچي با بيان اينكه اقدامات بهداشتي درماني وزارت بهداشت در مناطق حادثه ديده ادامه دارد؛ هم افزود: در مقابله با بيماري‌هاي عفوني در مناطق زلزله‌زده تاكنون مشكلي وجود نداشته البته برخي اقدامات بهداشتي مانند توالت، دفع زباله‌ها و شرايط اسكان مردم خارج از مسئوليت وزارت بهداشت بوده و نيازمند همكاري بين‌بخشي است اما هم‌اكنون بيماري عمده‌اي در مناطق زلزله زده وجود ندارد و شايعه بروز و مشاهده بيماري وبا در اين مناطق را رد مي‌كنم، زيرا شرايط اقليمي آن منطقه و سردي هوا، باعث عدم‌شيوع وبا مي‌شود. همچنين تأكيد مي‌كنم كه ساختمان‌هاي جديد درماني مقاومت لازم را دارند البته نمي‌توان تقلب نكردن را تضمين كرد.

  • آيداتيس هك نشده است

سخنگوي وزارت بهداشت با اشاره به انتشار خبري در مورد هك‌شدن سامانه آيداتيس (سامانه ورود اطلاعات معتادان در مراكزDIC) اظهار كرد: گروهي با نقشه اعلام كردند كه اطلاعات ۱۲۰ هزار نفر از افراد تحت درمان اين مراكز را منتشر كرده‌اند و وزارت بهداشت بايد ۳۰۰ هزار دلار بدهد كه باقي اين اطلاعات را منتشر نكنند، اما طبق اطلاعيه رسمي سازمان فناوري و اطلاعات هيچ هكي در سيستم آيداتيس اتفاق نيفتاده است، سامانه آيداتيس مصوب جلسه ستادي است كه شخص رئيس‌جمهور در آن حضور دارد.

  • ثبت نام آزمون استخدامي وزارت بهداشت تمديد نمي‌شود

سخنگوي وزارت بهداشت با بيان اينكه فرصت ثبت نام آزمون استخدامي وزارت بهداشت تا ابتداي آذر است، افزود: اين زمان به هيچ وجه تمديد نمي‌شود. تا‌كنون حدود ۱۵ هزار نفر ثبت نام كرده‌اند. ما به همه كساني كه مي‌خواهند در اين آزمون شركت كنند توصيه مي‌كنيم به هيچ وجه ثبت نام خود را به روزهاي آخر موكول نكنند و هر كسي در همان منطقه‌اي كه مي‌خواهد تا آخر دوره استخدامي فعاليت داشته باشد، ثبت نام كند.

  • نگران طرح تحول سلامت هستيم

محسن عليجاني، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: در چاه ويل درمان گير افتاده‌ايم و نبايد طرح تحول سلامت به سرنوشت مسكن مهر دچار شود. همچنين وزارت بهداشت به‌دليل طلب از بيمه‌ها به پرستاران، پزشكان، پيمانكاران و شركت‌هاي دارويي بدهكار است و براي رفع اين مشكل بيمه‌ها بايد در پرداخت بدهي خود به اين وزارتخانه تسريع كنند تا وزارت بهداشت در انجام وظايف خود به‌ويژه اجراي طرح تحول سلامت با مشكل مواجه نشود. عدم‌پرداخت طلب 12 هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت طرح تحول و سلامت را دچار مشكل مي‌كند؛ بنابراين سازمان برنامه و بودجه بايد بخشي از اين بدهي را پرداخت كند. دولت و سازمان برنامه و بودجه بايد توجه ويژه‌اي به پرداخت بدهي‌هاي وزارت بهداشت داشته باشند.

کد خبر 390073

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha